BİR STEM HİKAYESİ

09.02.2022 835

OKULUMUZ ULUSAL VE ULUSLARARASI E TWİNNİNGPROJESİ OLAN 'BİR STEM HİKAYESİ' ADLI PROJEYE DAHİL OLDU

Okulumuz ulusal ve uluslararası e Twinningprojei olan 'Bir Stem Hikayesi' adlı projeye dahil oldu. Projenin  yürütücülüğünü Tuba ÇAVUŞ   yapmaktadır.Projenin amacı okulumuz öğrencilerinde Stem farkındalığı oluşturmak ve Stem kültürünü öğrencilerimize kazandırabilmektir.

Projemiz boyunca düzenli olarak STEM planları hazırlanacak ve STEM ile ilgili çalışmalar yürütülecektir. STEM eğitiminin temel amacı öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgi düzeylerini artırarak, günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamaktır. STEM eğitimini bir başka seviyeye taşıyan STEAM eğitiminde merak, eleştirel düşünme, sorgulama ve inovasyonla dolu bir öğrenme ortamı sağlamak amacıyla projemizi oluşturduk.

Öğrencilerimiz proje kapsamında atık malzemeleri kullanarak bir okulun yemekhanesinin maketini oluşturdular.Yine  kargaşanın olduğu bir ortamda ilkyardım malzemesi ulaştıracak bir paraşüt tasarladılar.Bu ürünleri tasarlarken ,Fen ,Mühendislik, problem çözme becerilerinide geliştirdiler.

https://youtu.be/rN6TvtSlLTM

https://youtu.be/oKqMMa-977Q

Proje kapsamında öğrencilerimiz problemçözme becerisini kullanarak Doğa Dostu bir araç tasarladılar. Projenin Şubat ayı çalışması olan bu çalışma ile dağda mahsur kalan kamp arkadaşlarını doğaya zarar vermeden kurtarmayı amaçladılar. Araç güneş enerjisi ile çalışmakta ve karbondioksiti oksijene çevirmektedir.

02-04-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---

Bir stem hikayesi adlı e twinning projesini yürüten öğrencilerimiz ve öğretmenimiz Tuba Çavuş, güvenli internet günü farkındalığı oluşturmak için pano hazırladılar.

09-02-202209-02-202209-02-2022