Bilimin Sancaktarları

05.01.2021 460

Türk Bilim insanları, yaptıkları çalışmalarla tarihte modern tıptan, astronomi'ye, matematikten ,fiziğe, coğrafyaya kadar sayısız alanda ilklere imza atmış, bu çalışmalarıyla modern bilimin temelini oluşturmuşlardır. Çocuklarımıza bilimin tarihini öğretmek, onları bu konuda bilgilendirmek en büyük vazifemizdir. Projemiz ile tarihte var olmuş ve alanında abideleşmiş bilim insanlarımızı ele alacak, onları tanıtacak, çalışmaları hakkında araştırmalarda bulunacağız.

Okulumuzdan Gamze Türedi ve Tuba Çavuş öğretmenlerimiz bu projeye katkı sağlamaktadırlar. Projede öğrenciler şimdiye kadar birçok Türk bilim adamı hakkında bilgi edindiler, logo ve poster hazırladılar. Projede yapılan çalışmaların bazıları şöyledir.

Bilim Adamı Canlandırma etkinliği:

videoyu izlemek için tıklayınız

Bilim Adamlarını tanıyoruz:

10-01-2021

Avatar canlandırma, akrostiş şiir okuma:

videoyu izlemek için tıklayınız