Okulumuz öğretmenlerinde Tuba ÇAVUŞ un yürüttüğü Environmental Sustainability in the Digital Age adlı eTwinning projemiz öğrencilerimizin aktif katılımıyla sona yaklaşmaktadır.

Okulumuz öğretmenlerinde Tuba ÇAVUŞ un yürüttüğü Environmental Sustainability in the Digital Age adlı eTwinning projemiz öğrencilerimizin aktif katılımıyla sona yaklaşmaktadır.Proje hakkında bilgi veren öğretmenimiz çalışmalar ile ilgili şunları söyledi:

 

Sürdürülebilirlik,  doğal kaynakları daha uzun süre devam ettirebileceğimiz şekilde kullanmak demektir . Doğal kaynak kullanımımızı azaltarak daha sürdürülebilir olabiliriz. Bu, kavanozdan daha az şeker almak gibidir. Örneğin, araba kullanmak yerine daha az yağ kullanan bir bisiklete binebiliriz. Küresel araştırmamızda dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin el ele gittiğini bilmeliyiz  . İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler doğa olmadan yaşayamaz ve dijital çağa da uyum sağlamamız gerekiyor. Projemizde dijital inovasyonun sağlıklı insanları ve gezegeni desteklemek için nasıl kullanılabileceğine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca dijital çağda okullarımızda çevresel sürdürülebilirlik bilinci oluşturmayı ve bunu okul çevremize yaymayı hedefliyoruz.

 

·         Öğrencilerimizin çevre kirliliği, geri dönüşüm ve sıfır atık konularını fark etmelerini desteklemek ve bu konularda ortaklaşa bir sunum hazırlamalarını sağlamak.

·         Öğrencileri bu küresel sorunlarla mücadele edebilmek için ortak bir dil kullanmaya teşvik etmek

·         21. Yüzyılın yetkinliklerinden biri olan güvenlik konularında büyük bir farkındalık ile öğrencilerin teknolojiyi etkin ve bilinçli kullanmalarını desteklemek.  

·         Öğrencilerin katılım ve işbirliği becerilerini artırarak problem çözme becerilerini geliştirmek.

·         Dijital çağda çevresel sürdürülebilirlik konusunda hem öğrencileri hem de velileri bilinçlendirmek.

·         Proje ekibimize disiplinler arası faaliyetleri deneyimleme şansı vermek.

·         Farklı kültürlerle tanışmak, etkileşimde bulunmak, ortak bir amaç için işbirliği yapmak.

yabancı dilde kendini ifade etme, sorumluluk ve yaratıcılık becerilerini geliştirme fırsatı vermek.

 

18.05.2023 94

18-05-2023